stoelmassage01a

De opleiding tot stoelmasseur heb ik onder de bezielende leiding van Stefan van Rossum bij Esoterra gevolgd. Esoterra geeft als enige een opleiding stoelmassage, die niet uitsluitend uit acupressuurpunten bestaat. Wat deze methode uniek maakt is dat het een samenvoeging is van de meest ontspannende massagestijlen zoals de Klassieke-, Thaise, Ayurvedische en overige massages (shiatsu, LomiLomi).

Stoelmassage is een ontspannende massage van de nek, schouders, hoofd, rug, armen en handen. Tijdens de behandeling oefent de stoelmasseur druk uit op een serie acupressuurpunten die de interne energiehuishouding beïnvloeden. Zo worden eventuele blokkades opgeheven en wordt de doorbloeding gestimuleerd.

De behandeling duurt ca. twintig minuten. Voor de 1e behandeling wordt een korte screening gedaan.

Stoelmassages werken preventief. Ze zijn bedoeld om spanningsklachten (klachten zoals RSI (Cans) en stress die kunnen ontstaan als gevolg van een hoge werkdruk of een niet optimale werkhouding) te voorkomen.

De behandelingen, waarbij de kleren gewoon áán blijven, worden uitgevoerd in een speciale massagestoel die alle ledematen goed ondersteunt.

Een stoelmassage zorgt voor ontspanning en geeft een hoop extra energie.

De overheid vindt massages op de werkplek zo nuttig, dat zij sinds 2001 de kosten geheel fiscaal aftrekbaar heeft gemaakt voor de inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting, zelfs als van de medewerkers een eigen bijdrage wordt gevraagd.